Зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом

22 жовтня 2024 р. у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. На зустрічі були присутні викладачі та студенти, котрі навчаються за ОП “Економічна кібернетика” та “Інформаційні технології та моделювання в економіці”. Усі присутні мали унікальну можливість почути думку високопоставленого дипломата про поточну ситуацію в Україні.
Під час зустрічі пан Гарріс детально проаналізував сучасний стан російсько-української війни та роль міжнародної спільноти у підтримці України. Особливу увагу було приділено військово-технічній співпраці між Великою Британією та Україною, а також гуманітарній допомозі, яку надає британський уряд. Посол підкреслив непохитну позицію Великої Британії щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.
Студенти мали можливість поставити актуальні запитання щодо перспектив завершення війни, майбутньої відбудови України та ролі міжнародних партнерів у цих процесах. Дипломат поділився баченням післявоєнного відновлення та потенційних напрямків співпраці між двома країнами.
Університетська спільнота висловлює щиру вдячність панові Гаррісу за відверту розмову та чітку позицію щодо підтримки України у боротьбі за незалежність!