Зустріч із представником кіберполіції

24 жовтня 2024 року на економічному факультеті відбулася важлива зустріч студентів факультету, у тому числі і студентів, котрі навчаються за ОП «Економічна кібернетика» та «Інформаційні технології та моделювання в економіці» із представником кіберполіції. Тема зустрічі була присвячена актуальним питанням інформаційної гігієни та кібернетичної безпеки.
Спікером заходу виступив лейтенант поліції Тарас Мочернюк, оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
Протягомі зустрічі обговорювалися важливі питання щодо завдань, сфери діяльності та актуальних проєктів кіберполіції, а також особливості та роль кібернетичної гігієни. Значну увагу було приділено найбільш поширеним джерелам небезпеки і видам шахрайства у цифровому просторі.
Під час презентації лейтенант Тарас Мочернюк детально розглянув сутність вішингу та фішингу, розповів про поширені шахрайські схеми в Інтернеті та методи розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Особливу увагу було приділено не лише технічним засобам захисту, але й превентивним заходам та психологічним аспектам безпечної поведінки в цифровому просторі.
Зустріч пройшла в форматі активного діалогу – студенти проявили значний інтерес до теми, ставили питання та брали активну участь в обговоренні.
Такі освітні заходи є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців у сфері економічної кібернетики та інформаційних технологій, адже допомагають формувати практичні навички протидії сучасним кіберзагрозам.